Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ένα μανταρίνι....



Λικέρ μανταρίνι
Από την Εύη Βουτσινά

Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 μήνας,

Υλικά (για 1-1½ λίτρο περίπου):

φλούδι από 2 ώριμα, γερά μανταρίνια, βιολογικά
1 καρφί γαρίφαλο
1 κιλό ζάχαρη
3 νεροπότηρα (900 ml) εκλεκτό τσίπουρο
3 - 4 μανταρίνια, καθαρισμένα από τα φλούδια και τρυπημένα σε αρκετά σημεία με ένα ξύλο από σουβλάκι

Διαδικασία:

Σε γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά βάζουμε το φλούδι από τα μανταρίνια, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι του νερού τσίπουρο (300 ml). Ρίχνουμε και τα μανταρίνια και κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, δίπλα στο καλοριφέρ λ.χ., για 1 μήνα. Τις πρώτες μέρες κουνάμε το βάζο συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Οταν περάσει ο μήνας στραγγίζουμε το υγρό, το οποίο είναι πολύ γλυκό και προσθέτουμε τσίπουρο. Θα χρειαστούν ακόμα 2 ποτήρια, δηλαδή γύρω στα 600 ml. Βέβαια, μπορείτε να το προσαρμόσετε στο γούστο σας.

(Πηγή Γαστρονόμος)