Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Από τώρα και πέρα ούτε ένα σπίρτο χαμένο



από το blog γκρίνιαα, Δεκέμβρης 08

Τώρα που γεννήθηκε πάλι ο Χριστούλης σε κάποια προθήκη μικρού ή μεγάλου καταστήματος ή σε κάποιο ράφι του σούπερ μάρκετ ή έστω κάτω από το δέντρο στο Σύνταγμα με την προστασία των Μ.Α.Τ, τώρα που οι διερμηνείς του Θεού και οι εργολάβοι της διαμεσολάβησης, ρασοφόροι και μη, σου υπέδειξαν εθιμοτυπικά τη μοναδική οδό σωτηρίας από τους εξεγερμένους που σου χαλάνε τον ύπνο, τώρα που επιτέλεσες περισσότερο ή λιγότερο το ιερό σου καθήκον απέναντι στην πιστωτική σου κάρτα και πήρες και bonus, λίγο πριν προγραμματίσεις τον έλεγχο της χοληστερίνης σου, (επιβάλλεται μετά τις γιορτές) θέλω να σου πω ότι …

ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ

Με τρομάζεις εσύ που ταυτίζεις την ύπαρξη με την ανυπαρξία και δεν παίρνεις είδηση τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Με τρομάζεις εσύ που ο χαιρέκακος λόγος σου, όπως κι η σκέψη σου, copy – paste, αναμασούν άκριτα τα σκουπίδια που σου πλασάρουν οι κάθε είδους άνομες εξουσίες με τις οποίες πρόθυμα ταυτίζεις το αξιολύπητο σαρκίο σου, ελπίζοντας να γλείψεις όποιο κοκαλάκι σου πετάξουνε.

Με τρομάζεις εσύ που τη χαρά της ζωής τη συναρτάς με την καλή λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος (ό τι φάμε, ό τι πιούμε, …) και με ό τι στην εξασφαλίζει.

Με τρομάζεις εσύ που την κρίση της οικονομικής απάτης και την απάτη της οικονομικής κρίσης τα αντιμετωπίζεις ως φυσικά φαινόμενα και φτιάχνεις το δικό σου ατομικό καταφύγιο, με την ελπίδα ότι εσύ θα τη γλιτώσεις.

Με τρομάζεις εσύ που αγανακτείς, δήθεν, με τις πορείες, τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια και κάνεις γαργάρα το φόνο, το ξύλο και τα επικίνδυνα απαγορευμένα χημικά.

Με τρομάζεις εσύ που αδιαφορείς για τα στραγγαλισμένα δικαιώματά σου και ψάχνεις και ιδεολογική στήριξη στους πουλημένους απολογητές του συστήματος.

Με τρομάζεις εσύ της πολιτικής, τάχα, ορθότητας που συνήθισες να ζεις στην οσμή των σκανδάλων, πελάτη του κόμματος της χτεσινής, της σημερινής και της αυριανής εξουσίας.

Με τρομάζεις εσύ που δεν πήρες είδηση τη δολοφονική επίθεση στη μετανάστρια που διεκδικεί την αξιοπρέπειά της από τους δουλεμπόρους της «ελεύθερης» αγοράς εργασίας ( Κωνσταντίνα Κούνεβα, το όνομά της), που τα παιδιά που πεθαίνουν στη Γάζα δεν τα βλέπεις σα δικά σου παιδιά κι αλλάζεις κανάλι για να δεις διαφημίσεις.

Με τρομάζεις περισσότερο, όταν στην ευθύνη σου έχεις παιδιά, δικά σου ή ξένα.

Άκουσε αυτό μήπως κουνηθεί λιγάκι η σκουριασμένη σου συνείδηση και μάθε πως το κοριτσάκι με τα σπίρτα φέτος αποφάσισε να μη σου κάνει τη χάρη να πεθάνει μαζί με το τελευταίο σπίρτο του αλλά, αφού αφουγκράστηκε προσεκτικά την εκκωφαντική σιωπή σου, είπε

«Από τώρα και πέρα ούτε ένα σπίρτο χαμένο»

κι ακολούθησε τα παιδιά με τις μολότωφ στα χέρια.

Υ.Γ. Καλή χρονιά! Αλήθεια, ποιος θέλεις να είναι ο νικητής στο X – Factor?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου