Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ' αυτιά μα απέχουνε πολύ απ' την αλήθεια



Κύριε κομματάρχη μου, ο βρωμιάρης υπάλληλος που διόρισες κι ο πολιτευτής που μας έβαλες και ψηφίσαμε, συνεχίζουν ακόμη και τώρα το φαγοπότι.
γράφει ο θράξ ο αναρμόδιος

Οποιες πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και πολιτικοί, καταδικάζουν την εσχάτως εμφανισθείσα βία εναντίον πολιτικών προσώπων,
χωρίς πρώτα να έχουν ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την διαφθορά, με σκυμμένο κεφάλι,
χωρίς πρώτα να αποδεχθούν τις δικές τους ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες για την διαφθορά (την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνω για όλους, ακόμη κι εγώ αν θέλουν),
χωρίς πρώτα να εξαγγείλλουν, οχι νόμους (χορτάσαμε), αλλά συγκρότηση επιτροπής που θα περιλαμβάνει και ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες για την καταπολέμηση της διαφθοράς,
και χωρίς πρώτα να ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ τον απίστευτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που όλοι μαζί σαν καλά φιλαράκια ψήφισαν,

είναι το λιγώτερο ύποπτοι, ότι ενεργούν από φόβο πως το “βαρύ χέρι” του λαού θα πέσει πάνω τους, και προσπαθούν υποκριτικά να κάνουν έκκληση, κατόπιν εορτής και ρεμούλας, στα πολιτισμένα ήθη, προς συγκράτηση της δίκαιης λαϊκής οργής. Εν όψει και των επερχομένων νέων μέτρων που θα πάνε την οργή στα κόκκινα.

Μπορεί κάποιος πολιτικός, είτε από αυτούς που ευαγγελίζονται το “νοικοκύρεμα” του κράτους δια του Μνημονίου, είτε από τους άλλους, τους αντι-μνημονιακούς, εκείνους που έχουν ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια του “νοικοκυρέματος” που γίνεται στην καμπούρα μας, να μας εγγυηθεί ότι αυτή την στιγμή, αυτή την τραγική ώρα που οι έλληνες μπαίνουν σε ουρές συσσιτίων, και που αυτοκτονούν τρεις την μέρα, ΔΕΝ γίνονται υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων και προμηθειών και απευθείας αναθέσεις;

Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ρητορικό το ερώτημα. Θέλω απάντηση. Υπεύθυνη απάντηση θέλω. Και θέλετε, πιστεύω κι εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μια απάντηση.

Κύριοι πολιτικοί μας ηγέτες, οι πράξεις και οι παραλείψεις σας έχουν καταλύσει το κράτος δικαίου. Το έχουν εξευτελίσει οι πράξεις σας και οι παραλείψεις σας το κράτος δικαίου. Και αν το πρώτο σας μέλημα, το όνειρο και ο εφιάλτης σας, το ψωμί και το νερό σας, δεν είναι να αποκαταστήσετε αυτό το κράτος δικαίου, μην κατηγορήσετε κανέναν άλλον για το κακό που μας ζυγώνει. Ολους μας.

Δεν μπορείτε να ζητάτε από τον λαό να σηκώσει τα βάρη που του βάλατε. Ούτε μια δραχμή. Οχι αυτό που κάνετε. Δεν μπορείτε να ζητάτε από τον λαό να λιμοκτονήσει και ταυτόχρονα να μην οργιστεί και να παραμείνει νομοταγής, όταν εσείς πρώτοι με τις πράξεις σας και τις παραλείψεις σας, έχετε καταλύσει το κράτος δικαίου σ’ αυτή την πατρίδα. Οταν ακόμη και τούτη την ζοφερή στιγμή, τα καμάρια σας, οι διορισμένοι από σας εδώ και δεκαετίες σε καίριες θέσεις αλλά και ένα σωρό φυντάνια που μας βάζετε και εκλέγουμε με την ψήφο μας, συνεχίζουν το φαγοπότι και την ρεμούλα. Σχεδόν όπως πριν. Κι εσείς δεν βρήκατε ούτε έναν, (δικό σας κύριοι, όχι των αλλουνών, δικό σας) να τον επιπλήξετε. Να τον επιπλήξετε έστω.

Βάλτε λοιπόν έναν εισαγγελέα, έναν όχι πολλούς, να πάει μια βόλτα στα καφενεία στα χωριά και τις κωμοπόλεις μας, και να ρωτήσει τον απλό έλληνα τι ξέρει για τους δημοτικούς του άρχοντες και υπαλλήλους. Να μάθει ο εισαγγελέας πως γίνονται οι αναθέσεις για τις απογραφές παγίων των συγχωνεύσεων των δήμων, πως υπερτιμολογούνται τα τιμολόγια των έργων και των προμηθειών. Βάλτε έναν εισαγγελέα να ρωτάει τους πολίτες στον δρόμο, στις λαϊκές, στις στάσεις, στις ουρές. Εναν, όχι πολλούς.

Και μην καμώνεστε ότι δεν ξέρετε. Ξέρετε. Και το ξέρει κι ο τελευταίος έλληνας ότι ξέρετε. Κι απορώ πως εμφανίζεστε ακόμη στις οθόνες με τόση αλαζονεία και στόμφο και σιγουριά, με τόση υποκρισία, πως δεν κοκκινίζετε που μιλάτε για πολιτικό πολιτισμό, μα πως το βαστάει η καρδιά σας, το φιλότιμό σας, κοτζάμ ηγέτες εσείς, και τάχαμου σπουδαίοι πολιτικοί, να αφήνετε να σας εξευτελίζουν, να σας εκμηδενίζουν, να σας γελοιοποιούν στα μάτια μας, ακόμη και τούτη τη στιγμή που μιλάμε, τα φυντάνια σας για 50 και 100 ευρώ. Για 50 και 100 ευρώ μπαξίσι.

Οσο δε για τους άλλους, τους βρωμιάρηδες που “τα πήραν” και συνεχίζουν να “τα παίρνουν”, έχω να τους πω, πως έτσι που πάει το πράγμα, έτσι που βράζει και κοχλάζει, κι αυτοί επιμένουν να συνεχίζουν την ανομία τους, δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι σε τι κίνδυνο βάζουν τον εαυτό τους; Τους δικούς τους; Διότι τους ξέρουν όλοι στο χωριό τους. Τους ξέρουν όλοι στην πόλη τους. Τους συζητάνε στα καφενεία, στα κυλικεία, στους σταθμούς, στα ΚΤΕΛ και στους προθαλάμους. Ξέρουν οι χωριανοί τους και οι συμπολίτες τους και ποιοι είναι και πόσα πήραν και μέχρι και τι αγόρασαν και έχτισαν με το προϊόν της ανομίας και της βρωμιάς τους.

Κι αν σκάσει το καζάνι, πολύ φοβάμαι τότε ότι θα δουν τους τωρινούς ψιθυριστές των καφενείων και των προθαλάμων, στην αυλή του άνομου εξοχικού τους οργισμένους και μαινόμενους. Και τότε δεν θα υπάρχει ούτε εισαγγελέας να τους σώσει. Διότι η κατάλυση του κράτους δικαίου θα έχει φτάσει στο ακρότατό της όριο.

Διότι το μόνο κράτος που δικαιούται “να έχει συνέχεια” κύριοι, είναι το κράτος δικαίου.

Το κράτος της αδικίας να το συνεχίσετε μόνοι σας.

Θραξ Αναρμόδιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου