Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Ο μισός τίτλος είναι από το τραγούδι "Νίκος Πλουμπίδης" του Θάνου Μικρούτσικου ο οποίος(ο Πλουμπίδης) σαν σήμερα  καταγγέλθηκε σαν πράκτορας από τους συντρόφους του στα 1952

Απόσπασμα από την απολογία του Αθ.Πολυζωϊδη,ενός από τους δύο δικαστές που αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική καταδίκη του Θ.Κολοκοτρώνη:
Τυχοδιώκτες κάθε χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε. Πολλοι λίγοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν απο ζηλο αφιλοκερδή.
“Η Ελλάδα μαστίζεται απο διχονοιες.Εκεί θα μπορέσουμε ν αποκτήσουμε πλούτη και εξουσία.Οι Ελληνες ειναι αμαθείς και αγροίκοι.Ητανε σκλάβοι των Τούρκων.Τώρα η σειρά μας να κυριαρχήσουμε πάνω τους.Και μ αυτό θα τους κάνουμε μεγάλη τιμή”. Αν εμείς οι Ελληνες είμαστε σώφρονες δεν πρέπει ν αφεθουμε να μας θαμπώσουμε οι ψεύτικες και συμφεροντολόγες εκδηλώσεις τους.Πρέπει να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους,να τους αμείψουμε γενναία να μην τους δώσουμε όμως παρά μια δευτερεύουσα εξουσία όπου δε θα μπορούν να κάνουν κατάχρηση.Να θυμόμαστε πάντα πως αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της ελευθερία ειναι άπληστοι για κυριαρχία και δεσποτισμό.
Ο εθνισμός μας ειναι θεμελιωμένος εις τα αίματα 800000 Ελλήνων που θυσιάστηκαν στον αγώνα.
Ποιος εισαι συ που με το πρόσχημα της μορφώσεώς σου ήλθες κι ανέλαβες μια θέση τόσο επικίνδυνη για την τιμή και την υπόληψή μας.Ποιος είσαι σύ που ήρθες να παίξεις μαζί μας στον τόπο που μας γέννησε και που τόσο αίμα εχύσαμε για την απελευθέρωσή του.
Κάθε σπιθαμή εδάφους που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η ύπαρξή σου ειναι του Κολοκοτρώνη ,Επίτροπε.
Εσφαλλε ο μέγας γέρων.Θες να το παραδεχτώ;Το παραδέχομαι.Αλλά ποιος είσαι συ που θα του ζητήσεις να πληρώσει για τα σφάλματά του.Από αγάπη για την Ελλάδα λες,ως φιλέλλην που είσαι.Μα αυτός ειναι η Ελλάδα κύριε Μάζον.
Είστε υποκριταί!Γιατί λέτε πως αγαπάτε την Ελλάδα αλλά ζητάτε ν’ αποκεφαλισετε τους Ελληνες.
Και τι Ελλάδα θ απομείνει χωρίς τους Ελληνες;
Μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς για να κατοικηθεί από σας,ω φιλέλληνες;
Ζητήσαμε τη βοήθειά σας,ζητήσαμε τον πολιτισμό σας και σεις μας φέρατε κρεμάλες και ξιφολόγχες.Φώς ζητησαμε,σκοτάδι μας φέρατε.
Γιατί εσείς δεν θέλατε να ελευθερωθούμε.Και μια και δεν μπορείτε ν αφανίσετε όλους τους Ελληνες και καλυπτόμενοι πίσω από την ανάγκη που σας έχουν,δολοφονείτε τους πρώτους αυτού του τόπου γιατι έχετε μίσος εναντίον του γένους μας που πάντα μέσα σ ολόκληρη την ιστορία του στάθηκε αντίθετο στους τυρράνους και την τυρρανία.
Γιατί όντας τούτος ο τόπος πέρασμα γι άλλες θάλασσες,για μεγάλα κέρδη και συμφέροντα έχει το κακό ιδίωμα να κατοικείται από ένα δύσκολο,ατιθασο και υπερήφανο λαό.
 Κάποιος απ τους αρχαιους μας προγόνους είπ娔Πάσα διαφωνία μεταξύ Ελλήνων, είναι διαφωνία μεταξύ ηρώων”.
Σήμερα σας λέμε το ίδιο κι ας είμαστε φτωχοι,ματωμένοι,ρακένδυτοι.
Μην μπαίνετε λοιπόν ανάμεσά μας,φευγάτε μέσα απ’τα πόδια μας.
Οσα ανδρείκελα κι αν ευρεθούν να σας υπηρετήσουν δε θα επιτύχετε.Εφόσον αυτός ο τόπος βγάζει Κολοκοτρώνηδες,έχετε χαμένο το παιχνίδι.
Θέλετε να με καταδικάσετε.Γιατι;Γιατί είμαι και θα είμαι ένας ανυπάκουος.Γιατι εσείς έχετε ανάγκη από σκυμμένα κεφάλια.
Κύριοι δικασταί πριν 4 μήνες σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα κάθε έννοια δικαιοσύνης,κάθε έννοια ανθρωπισμού,κάθε έννοια ελευθερίας,κάθε έννοια λογικης κατελύθη προκειμένου να εξυπηρετηθούν ξένα προς το έθνος συμφέροντα.
Δείτε περισσότερα για τη δίκη των δικαστών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου