Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Μια ανακοίνωση για τα τετράδια στο χέρι



Τα τετράδια στο χέρι κλείνουν περίπου ένα χρόνο ύπαρξης και με βάση τα παραπάνω, ακολουθεί μια μικρή ανακοίνωση, μια ανακεφαλαίωση για τη μέχρι τώρα διαδρομή τους καθώς και γι αυτά που έρχονται.

Τα τετράδια στο χέρι, αποτελούν ένα χειροποίητο δημιούργημα από κάθε άποψη. Κόβονται, , συρράπτονται και σχεδιάζονται και τελειώνονται κατασκευαστικά στο χέρι, διατηρώντας το χαρακτήρα, το όνομα αλλά και τη λειτουργικότητά τους. Ταυτόχρονα ζωγραφίζονται στο εξώφυλλο ξανά στο χέρι, με σχέδια διαφορετικής έμπνευσης, κάνοντας το καθένα μοναδικό, μιας και το κάθε σχέδιο δημιουργείται μόνο μια φορά. Από την άποψη αυτή, τα τετράδια στο χέρι (μέχρι τώρα), δεν αποτελούν άλλη μία περίπτωση γραφικής ύλης, παρά ολοκληρωμένα δημιουργήματα.

Τα τετράδια στο χέρι, υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, μικρά, μεσαία και μεγάλα, ενώ κατά καιρούς διαφέρουν σε σχέση με το περιεχόμενό τους. Με άλλα λόγια άλλοτε είναι αυτό κενό χαρτί, λευκό ή ημίλευκο, ενώ κατά καιρούς εμπεριέχουν χαρτί με γραμμές, ή και πεντάγραμμα, διατηρώντας (μέχρι τώρα) τη μοναδικότητα καθενός από αυτά.

Τα τετράδια στο χέρι, διατίθενται στο παντοπωλείο στο Πλουμί, αλλάζοντας θέση κατά περίοδο,  ενώ αυτή την περίοδο κρέμονται δεξιά, κάτω από τις Αφίσες στο χέρι που επίσης εδώ και πολύ περισσότερο καιρό, βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Την ίδια στιγμή, είναι δυνατή η διάθεσή και αποστολή τους και εκτός του χώρου με την κατάλληλη συνεννόηση, τόσο κοντά όσο και μακριά από τις Αρχάνες, ενώ είναι δυνατή η κατά παραγγελία κατασκευή τους.

Τα τετράδια στο χέρι, έχοντας κλείσει ένα περίπου χρόνο ύπαρξής, περνούν σιγά σιγά στο επόμενό τους βήμα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στην μέχρι τώρα μορφή τους, διατηρεί το καθένα τη μοναδικότητα ή και την αυτονομία του. Ανακοινώνεται λοιπόν, πως πέρα από  τη χειροποίητη αναπαραγωγή τους, είναι δυνατή η επανεκτύπωσή παλιών σχεδίων, η αλλαγή ή ρύθμιση μεγέθους καθώς και η ρύθμιση του περιεχομένου τους, του είδους της γραφικής ύλης που θα περιέχουν. Το γεγονός αυτό θα τα κάνει περισσότερο ευέλικτα, και ίσως περισσότερο προσιτά στους παραλήπτες του.

Όσο αφορά στις τιμές των πρωτότυπων τετραδίων και παρά το γεγονός πως όπως αναφέρθηκε είναι εντελώς χειροποίητα, αυτές διατηρούνται χαμηλές, ανάμεσα στα 3 με 5€, ανάλογα την περίπτωση, μιας κα το νόημά τους, δεν απομακρύνεται από την ίδια τη δημιουργία, την έμπνευση και διαρκή (όσο είναι δυνατό) παραγωγή τους.

(Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα μέχρι τώρα τετράδια εδώ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου